Andy van den Hurk overtuigd van moord Jos de G. op stiefzus: ‘Dit kan nooit doodslag zijn’

3 juli 2014 om 14:39 • Aangepast 21 november 2020 om 23:38
nl
"Iedereen weet dat dit nooit doodslag kan zijn." Dat is de eerste reactie van Andy van den Hurk na de afgezwakte beschuldigingen van justitie tegen verdachte Jos de G. De stiefbroer van de vermoorde tiener Nicole van den Hurk is ervan overtuigd dat De G. zijn zus bijna twintig jaar geleden met voorbedachten rade heeft gedood.
Profielfoto van
Geschreven door

De Helmonder De G. wordt niet langer verdacht van moord, maar van doodslag en het verkrachten van de 15-jarige Van den Hurk. Dat maakte officier van justitie Erna Vrijhoeven donderdag bekend tijdens een regiezitting in Den Bosch. "Ik begrijp niet dat iemand met zo'n verleden een verdediging mag opvoeren waarin vrijspraak van moord wordt geëist", laat de stiefbroer verbitterd weten.
Dat justitie de beschuldigingen tegen De G. beperkt tot verkrachting en doodslag zou betekenen dat De G. Van den Hurk niet met voorbedachten rade zou hebben omgebracht. "Ik hoop dat we in deze zaak een verstandige rechter hebben, eentje met jonge kinderen", zo laat Van den Hurk weten.

Wachten op privacy instellingen...

'Hoe kan dit in vredesnaam?'De tbs van De G. voor een andere zaak werd donderdag met een jaar verlengd. Job Knoester, de advocaat van de Helmonder, pleitte voor vrijlating van zijn cliënt. Volgens de raadsman heeft de verdachte veertien jaar tbs 'succesvol' afgesloten en vormt hij geen gevaar meer.
De stiefbroer van Nicole van den Hurk vindt die uitspraak 'onbegrijpelijk'. "Hoe kan het in vredesnaam dat er gedacht wordt dat de verdachte niet meer in herhaling kan vallen en hij geen gevaar meer is voor onze samenleving?"

Wachten op privacy instellingen...

Forensisch onderzoekJos de G. werd in januari aangehouden omdat er overeenkomsten zijn tussen zijn DNA en de sporen die destijds op het lichaam van Nicole van den Hurk werden gevonden. De officier geeft aan dat de resultaten van het onderzoek de reden zijn geweest om de beschuldiging af te zwakken.
Lees alles over de moord op Nicole van den Hurk op onze speciale themapagina omroepbrabant.nl/nicolevandenhurk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.