Huize Bergen in Vught steekt bruidsparen hart onder de riem na faillissement Kasteel Maurick

3 juli 2014 om 16:03 • Aangepast 24 april 2020 om 14:46
nl
Landgoed Huize Bergen in Vught gaat bruidsparen die hun trouwerij in Kasteel Maurick gepland hadden, een hart onder de riem steken. Deze week werd het faillissement van het horecacomplex van het kasteel aangevraagd. Huize Bergen wil de gedupeerde bruidsparen die daar niet meer kunnen trouwen een gratis en 'romantische' overnachting aanbieden.
Geschreven door

Het was volgens meesterkok Jog Schipflinger niet meer mogelijk om het restaurant met bijbehorende zalen rendabel te laten draaien. Veel bruidsparen die hun bruiloft in juli, augustus of september gepland hadden kregen te horen dat dat niet meer mogelijk is.
Om de bruidsparen een beetje op te vangen biedt Huize Bergen ze een gratis overnachting aan. "We vinden het zeer spijtig te horen dan een gevestigde onderneming als Kasteel Maurick haar deuren moet sluiten met gevolg van de crisis", laat een woordvoerder weten.
"Maar we leven ook zeker mee met de bruidsparen die hun speciale dag nu misschien niet naar wens kunnen vieren." Wel moeten de bruidsparen opschieten. Veel populaire data zijn al geboekt, meldt de voorlichter. [YouTube:body:http://youtu.be/TxW46aKrF-I]
Een ton schuldDe crisis wordt aangewezen als een belangrijke oorzaak van het faillissement van het horecacomplex van Kasteel Maurick. De huurschuld aan het Monumenten Fonds Brabant, eigenaar van Kasteel Maurick, is opgelopen tot een ton.  
Voor evenementen (zoals bruiloften en feesten) die al vaststonden in Kasteel Maurick wordt naar een oplossing gezocht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.