Fans Jeffrey Herlings niet blij met besluit motorcrosser om in MX2-klasse te blijven

3 juli 2014 om 16:39 • Aangepast 21 november 2020 om 23:38
nl
De fans van Jeffrey Herlings uit Elsendorp hebben ontstemd gereageerd op het besluit van de motorcrosser om ook volgend seizoen in de MX2-klasse te rijden. Herlings domineert al jaren in de MX2. De fans hadden gehoopt dat hij over zou stappen naar de zwaardere MX1-klasse, maar zijn team KTM steekt daar een stokje voor.
Profielfoto van
Geschreven door

In de MX1 is de Italiaan Tony Cairoli namens KTM al vijf jaar op rij de beste van de wereld. In de MX2 domineert Herlings voor het derde jaar op rij. KTM wil dat ook zo houden.
Het gevolg hiervan is dat de sport onder voorspelbaarheid lijdt. De spanning is ver te zoeken, vinden de motorcrossfans.
'Elke categorie de beste rijder'Die voorspelbaarheid is voor KTM nog steeds geen reden om Herlings tegen zijn teamgenoot Cairoli in de MX1 te laten rijden. "Hij is nog maar negentien jaar. Na de MX1-klasse gaat er niet meer veel meer komen, dan houdt het op", zegt KTM-manager Stefan Everts.
Volgens Everts wil KTM in elke categorie de beste rijder hebben. "Dat was het strategische plan van KTM enkele jaren geleden. Niemand wist toen dat Jeffrey nu zo zou domineren. Het haalt weinig uit om twee toppers uit hetzelfde team tegen elkaar op te zetten."
Herlings staat achter planVolgens Everts had Herlings aanvankelijk twijfels over het plan om volgend seizoen weer uit te komen in de MX2. "Maar als Jeffrey hier niet achter zou staan, dan zou het ook niet gaan lukken", beweert Everts.

Wachten op privacy instellingen...

Dat de MX2 hierdoor heel voorspelbaar wordt, ligt niet aan The Bullit, zoals de bijnaam van Herlings luidt, vindt zijn Belgische manager. "Dat probleem ligt aan de concurrenten. Die moeten beter, sneller en constanter worden."
Maar wat kan Herlings nog leren in MX2-klasse? "Niet veel", antwoordt zijn manager gedecideerd.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.