Misstanden bij Squadron 336 op vliegbasis Eindhoven opgelost

3 juli 2014 om 18:20
nl
De Onderzoeksraad voor de Veiligheid heeft bij transporteenheid 336 Squadron op Vliegbasis Eindhoven verschillende misstanden blootgelegd. In de periode van 2009 en 2010 moesten onervaren vliegers manoeuvres maken waartoe zij eigenlijk nog niet in staat waren. De misstanden zijn inmiddels opgelost.
Geschreven door

De raad stelde een onderzoek in naar de misstanden nadat een vlieger van het squadron melding maakte van de misstanden. Zo werd het opstijgen en landen onveilig uitgevoerd, ontbraken actuele vliegkaarten aan boord en werden parachutisten verkeerd afgeworpen.
Meer aandacht voor veiligheidIntern waren de problemen bij de Luchtmacht al opgelost, maar de melder vond dat dat niet het geval was. Daarop werd de Onderzoeksraad ingeschakeld.
Onderzoekers liepen vorig jaar december een week mee met het squadron van de Eindhovense vliegbasis. Daaruit kwam naar voren dat de 130 medewerkers meer aandacht moeten besteden aan vliegveiligheid.
Vier Hercules transportvliegtuigenDe eenheid 336 Squadron bestaat uit vier Hercules transportvliegtuigen. Het squadron wordt ingezet voor luchttransporten, het trainen van vliegers en voor hulpverlening bij natuurrampen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.