ChristenUnie wil dat Opstelten gedupeerden drugsafval helpt

3 juli 2014 om 18:50
nl
De ChristenUnie heeft donderdag naar aanleiding van berichtgeving van Omroep Brabant Kamervragen gesteld aan minister Ivo Opstelten van Justitie over het drugsafval dat criminelen in Brabant dumpen. De partij wil van de bewindsman weten of het ministerie getroffen terreineigenaren te hulp kan komen.
Geschreven door

Drugsafvaldumpingen zijn een groot probleem in onze provincie. Agenten vinden geregeld vaten met chemicaliën in de natuur. Brabant gaat daarbij in vergelijking met de rest van Nederland aan kop.
Nu betaalt de eigenaar van de grond waar vaten met drugschemicaliën gedumpt worden, om het giftige spul weer weg te krijgen. Die kosten kunnen oplopen tot tienduizenden euro's, terwijl de vervuiler meestal buiten schot blijft.
'Zorg voor provinciaal fonds'Provinciebestuurder Johan van den Hout en burgemeester Jan Hamming van Heusden probeerden daarom een provinciaal fonds op te zetten om de kosten voor de terreineigenaren te drukken, maar dat idee ving voorlopig bot. Een gesprek op het ministerie leverde toen niets op.
De ChristenUnie wil van Opstelten weten of de regering de getroffen terreineigenaren eventueel kan helpen door een provinciaal fonds van geld te voorzien. Dat geld moet van de opbrengst van in beslag genomen goederen komen. "Zo nee, welke andere oplossingen ziet u voor de dekking van de schade van de grondeigenaren?", aldus de ChristenUnie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.