Vervuilende kolencentrale Amer in Geertruidenberg hoeft niet dicht, maar gaat dat waarschijnlijk wel

3 juli 2014 om 18:55 • Aangepast 21 november 2020 om 23:37
nl
Vijf kolencentrales in Nederland, waaronder de Amer 8 bij Geertruidenberg, hoeven niet dicht. De zoektocht naar alternatieven om de oudere vervuilende kolencentrales te sluiten heeft niets opgeleverd. In 2016 gelden wel strengere eisen voor deze centrales, schrijft minister Henk Kamp van Economische Zaken donderdag aan de Tweede Kamer.
Profielfoto van
Geschreven door

Kamp wil met de maatregel alsnog de winst boeken voor het milieu waarop was gerekend in het vorig jaar gesloten Energieakkoord. Daarin was de sluiting van de kolencentrales in Geertruidenberg, Nijmegen, Zeeland en twee op de Rotterdamse Maasvlakte afgesproken.
Sluiten centrales mag nietSluiten van de kolencentrales mag niet van de Autoriteit Consument & Markt (ACM), omdat dat in strijd is met de mededingingswet. Vandaar dat Kamp met deze maatregel komt.
De oudere kolencentrales zijn aan het einde van hun levensduur en presteren volgens de minister onder de nieuwste milieunormen.
Essent verwacht dat ze door de nieuwe maatregel de kolencentrale in Geertruidenberg per 1 januari 2016 toch zal moeten sluiten.

Wachten op privacy instellingen...App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.