Video

Homo's slaan er lekker stevig op los in Rosmalen: 'Gay, set and match'

3 juli 2014 om 19:27
nl
Homo's en lesbo's uit heel Europa slaan de komende dagen in Rosmalen een balletje met elkaar tijdens een homotennistoernooi. Het evenement is georganiseerd door de GTLA, de Gay and Lesbian Tennis Alliance. Het toernooi kent honderdtwintig deelnemers. "De kreunen en de steunen die je op Wimbledon hoort, hebben dezelfde toonhoogte."
Geschreven door

Het internationale homotennistoernooi wordt voor de eerste keer georganiseerd en gespeeld op het terrein waar ook het grote grastoernooi Topshelf Open laatst werd gehouden, bij het Autotron in Rosmalen.
De deelnemers vinden het fijn om met gelijkgestemden een balletje te slaan. Sommige tennissers kunnen dat in hun eigen land niet. Bijvoorbeeld de Russische deelnemer Dmitry. "In mijn land moet ik mijn seksualiteit verbergen. Hier kan ik mezelf zijn."
Rare blikkenIn Nederland ligt dat natuurlijk anders. "Op zich is het niet echt nodig", zegt organisator Henk Jan Lapidaire "Homo's zijn natuurlijk ook welkom bij verenigingen voor hetero's, bij de reguliere verenigingen."
Toch is ook daar de homo-acceptatie nog niet volledig. "Wat wij toch ook wel ervaren en wat we vaak terug horen is dat als je daar een toernooi speelt en je hebt een vriend bij je die je een zoen geeft, er nog rare blikken verschijnen."
Jezelf zijnEe Ierse deelnemer aan het toernooi bevestigt zijn verhaal. "Het is zoals in een gaybar", zo zegt hij. "Daar kun je echt jezelf zijn. Je kunt daar relaxen en hand in hand zitten met je partner."
"Je hoeft je geen zorgen te maken over wat andere mensen denken", vertelt de Ierse deelnemer. "Lekker tennis spelen en lekker onszelf zijn."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.