Spanning neemt dag vóór Monty Python-optreden toe voor Jeanette Hendriks uit Helmond

3 juli 2014 om 21:11
nl
Eén dag voor het langverwachte optreden van Monty Python in Engeland neemt Jeanette Hendriks bij het Eindhovense station donderdag haar eerste ponden op. Even twijfelde ze of ze wel moest gaan. Het verkopen van haar kaartje zou haar namelijk een klein fortuin opleveren. "Het was verleidelijk, maar dit mag ik niet missen."
Geschreven door

Het is de eerste keer in ruim dertig jaar dat Monty Python deze week weer een reeks optredens geeft.
Nog geliefdDat de inmiddels stokoude acteurs nog altijd geliefd zijn, bewees de klok bij de eerste verkoopronde. Het duurde slechts 43,5 luttele seconden voordat het eerste optreden van de reünieshow compleet was uitverkocht.
Vele fans waagden tevergeefs een poging om ook die ene ticket te krijgen, maar de Helmondse Hendriks lukte het. Met name doordat er door het succes nog vier optredens bijkwamen, wat per optreden een kwartier extra 'besteltijd' opleverde. Ze kon via internet twee kaartjes bemachtigen en is dan ook vrijdag bij de show in The O2 Arena in Londen.
Bedragen tot 2000 pondVoor de fans die geen kaartje konden krijgen, was het gebrek aan kaartjes natuurlijk een gemis. Vlak na de officiële verkoop steeg de waarde van de kaartjes in sneltreinvaart. Het ging van 27 pond naar uiteindelijk 95 pond.
Op Twitter circuleerden zelfs prijzen tot wel 2000 pond, een bedrag dat neerkomt op ruim 2.520 euro. "Even dacht ik: dit is wel heel verleidelijk. Maar ik liet het een paar dagen bezinken en besloot toen dat ik toch wilde gaan. Dit is zo uniek."
Dode papegaai-sketchDe 'absurde humor' trekt Hendriks aan bij Monty Python. Zoals de sketch over de papegaai in de winkel, zo legt ze uit. "Dat blijft bij elke leeftijd leuk."
[YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=npjOSLCR2hE]
Overigens waren media niet meteen te spreken over de optredens van Monty Python, de benaming van de nog levende acteurs John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones en Michael Palin. Zo zei NRC-journalist Paul Steenhuis, die bij het eerste reünie-optreden was, dat er voornamelijk oude sketches werden opgevoerd, die volgens hem echter wel als een huis stonden.
Mannen van in de zeventig"Dat is niet erg", zo zegt Hendriks. "Dat waren ook de beste stukken. Ze hoeven niet alles om te gooien." En dat misschien niet alle acts meer zo makkelijk gaan? "Wat wil je? Het zijn mannen van in de zeventig. Dit maakt het juist zo leuk."
Vrijdagochtend vliegt ze met haar man de Noordzee over om met duizenden andere Monty Python-liefhebbers de optredens bij te wonen.
[YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=iV2ViNJFZC8]
[YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=sZa26_esLBE]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.