Video

'WK-succes Oranje is allemaal te danken aan koe Truus uit Lepelstraat'

4 juli 2014 om 00:52
nl
Het Nederlands elftal dankt het succes niet alleen aan de spelers en trainer Louis van Gaal. Nee, ook koe Truus uit Lepelstraat draagt haar steentje bij. Speciaal voor iedere wedstrijd wordt de koe rood-wit-blauw geverfd door eigenaar Peter de Blaaij.
Geschreven door

Dat gebeurt met een uitwasbare haarspray, die volgens de eigenaar niet schadelijk is voor dieren. En om het af te maken heeft Truus ook een oranje kuif en een oranje staart.
Veel bekijksDe koe trekt veel bekijks van voorbijgangers. "Er zijn zelfs Amerikaanse toeristen gestopt om te kijken wat dit nou weer was", vertelt De Blaaij. "We wilden iets ludieks doen tijdens het WK, nou dit werd het. Bij Truus kun je dit soort fratsen uithalen."
Toeval of niet, de koe draagt dezelfde naam als de vrouw van Louis van Gaal. En koe Truus lijkt alle aandacht prima te vinden. Al heeft ze er natuurlijk niet om gevraagd.
Wereldkampioen? Dan baasje ook oranje!Maar boer Peter is de beroerdste niet. Als de hulp van Truus ervoor zorgt dat Nederland wereldkampioen wordt, verft boer Peter zijn eigen haar oranje.
"Daar ben ik wel voor te porren. Om wereldkampioen te worden, daar moet je wat voor overhebben."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.