Rijkswaterstaat werkt dit weekend aan brug over Máximakanaal bij Berlicum

4 juli 2014 om 11:51
nl
Door werkzaamheden is er vanaf vrijdagavond beperkt wegverkeer mogelijk op de N279 tussen Veghel en Den Bosch. Rijkswaterstaat werkt dan onder meer aan de nieuwe brug bij de Beusingsedijk bij Berlicum.
Geschreven door

Rijkswaterstaat neemt vrijdagavond vanaf negen uur de tweebaansweg bij de brug over het Máximakanaal onder handen. De weg is dan tot maandagochtend zes uur volledig afgesloten tussen De Brand in Den Bosch en de Runweg in Berlicum, zegt woordvoerder Jeroen van der Heijden.
Vanaf maandag is de weg vierbaans en gaat hij ook over het nieuwe kanaal, legt Van der Heijden uit. "Het grootste deel is al klaar. Het meeste werk bestaat uit de overgangen van de oude naar de nieuwe weg. Het gaat dan vooral om het opbreken van het oude asfalt en de fundering die daaronder zit en het daarna opbouwen van een nieuw weglichaam."
Eerste grote kanaal in twintig jaarHet Máximakanaal is het nieuwe kanaal aan de oostkant van Den Bosch. Het is voor het eerst in twintig jaar dat er weer een groot kanaal komt. De aftakking van het nieuwe kanaal begint bij Den Dungen, waarna het Máximakanaal via Rosmalen en natuurgebied De Koornwaard richting de Maas loopt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.