PSV'ers zijn bang Memphis Depay niet meer terug te zien na succesvol WK

4 juli 2014 om 19:57
nl
Een van de uitblinkers tijdens het WK voetbal is PSV’er Memphis Depay. De aanvaller scoorde als invaller zowel tegen Australië als Chili. "Het is mooi om hem zo bezig te zien", zegt ploeggenoot Adam Maher. "Het zou zomaar kunnen dat hij straks een mooie transfer maakt."
Geschreven door

De 20-jarige Depay wordt volgens Britse media nadrukkelijk gevolgd door Manchester United en Tottenham Hotspur. De aanvaller staat in Eindhoven nog tot de zomer van 2017 onder contract, maar lijkt door zijn goede optredens straks de clubs voor het uitkiezen te hebben.
'Ik hoop echt dat Memphis blijft'"Memphis doet het goed de laatste tijd", bevestigt Maher. "In de voetballerij kan alles dan in een stroomversnelling raken." Ook PSV-verdediger Jordy de Wijs uit Vlijmen is bang dat Depay misschien niet meer terugkeert in Eindhoven. "Hij blinkt uit en dat is super om te zien. Het is te hopen dat hij bij ons blijft. Dat hoop ik echt."
Of Depay zaterdagavond op een basisplaats kan rekenen tijdens de kwartfinalewedstrijd tegen Costa Rica is onduidelijk. Wel is zo goed als zeker dat bij de ploeg uit Centraal-Amerika een plek in de startopstelling is weggelegd voor Bryan Ruiz, de aanvaller die het afgelopen half jaar voor PSV speelde.
'Costa Rica niet onderschatten'"Bryan is een speler met veel kwaliteit", weet Maher. "Ik verwacht een mooie wedstrijd, maar ik ga er vanuit dat Nederland wint." Jeffrey Bruma vindt dat Costa Rica niet moet worden onderschat. "Je zit niet voor niets bij de laatste acht op een WK. Van beide landen verwacht ik veel. Ik ga lekker thuis naar de wedstrijd kijken en hoop op een overwinning voor Oranje."
De aftrap van Nederland-Costa Rica is zaterdagavond om tien uur. De winnaar neemt het in de halve finale op tegen Argentinië of België.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.