Video

Grote politieactie tegen coffeeshopketen Grass Company in Tilburg en Den Bosch, 20 panden doorzocht

4 juli 2014 om 12:56 • Aangepast 21 november 2020 om 23:37
nl
De politie is vrijdag in Tilburg en Den Bosch bezig met een grote actie tegen de coffeeshopketen The Grass Company. Het bedrijf wordt verdacht van witwassen, hennephandel, valsheid in geschrifte, corruptie en belastingfraude. Volgens het Openbaar Ministerie zijn in totaal twintig huizen en bedrijven doorzocht. Er is niemand gearresteerd. De politie was rond zes uur nog bezig met de actie in vijftien panden.
Profielfoto van
Geschreven door

In Tilburg en Den Bosch zijn vrijdagochtend onder andere vier coffeeshops doorzocht. Het zwaartepunt van de actie ligt bij het kantoor van TGC Trading aan de Valkenjachtstraat in Tilburg. Dit bedrijf zou tegenwoordig los staan van The Grass Company.
De eigenaar van TGC zegt dat de actie niet tegen hem gericht is, maar tegen The Grass Company. "Ze zullen bij mij wederom niks vinden", vertelt hij aan Omroep Brabant. "Ze zijn alles aan het doorzoeken, net als vorig jaar. Dat vind ik heel vervelend, dat kun je je niet voorstellen."
BankrekeningenTijdens de invallen is administratie in beslag genomen en is er beslag gelegd op bankrekeningen en negentien panden. De politie verwacht vrijdag geen resultaten meer te krijgen.
[Tweet:body:https://twitter.com/Politie_Tilburg/status/484985140490547200]
Afgelopen woensdag is in deze zaak bij meerdere invallen in het buitenland al beslag gelegd op grote geldbedragen. Er is niemand aangehouden.
Militairen zoeken mee naar verborgen ruimtenAan de actie werken tweehonderd politiemensen mee samen met de FIOD, Arbeidsinspectie en een speciale zoekploeg van Defensie. De militairen komen van de legerplaatsen Oirschot en Havelte.
De militairen zijn getraind op het zoeken naar verborgen ruimten in gebouwen. De kennis hebben ze opgedaan tijdens missies in Afghanistan.
Jarenlang onderzoekHet onderzoek naar de criminele organisatie is volgens de politie in 2011 opgestart. De politie rolde in dat jaar de voorraad van het bedrijf op.
De politie noemde dat toeval. Het bedrijf meende dat gericht jacht werd gemaakt op de voorraad.
Arrestaties in 2013Vorig jaar mei deed de Taskforce B5 ook al een inval bij TGC Trading. Dat gebeurde tijdens een groot drugsonderzoek in Brabant. Bij dat onderzoek werden zeventien mensen opgepakt. Tot een veroordeling heeft dat niet geleid.
Het onderzoek van vrijdag staat volgens de politie los van de eerdere actie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.