Amerikaanse kledingreus Forever 21 bouwt nieuw distributiecentrum voor Europa in Bergen op Zoom

4 juli 2014 om 14:40
nl
De Amerikaanse kledingwinkelketen Forever 21 wil Europa veroveren en bouwt daarom een distributiecentrum van 20.000 vierkante meter in Bergen op Zoom. Het centrum komt op bedrijventerrein Noordland en biedt uiteindelijk werk aan 170 tot 200 mensen. Het Rotterdamse ProDelta gaat het ontwikkelen.
Geschreven door

Het bedrijf wil concurreren met kledingketens als H&M.
Eerste Europese winkels geopendForever 21 huurt al bedrijfsruimte, maar die is te klein voor de grootse plannen die de kledingketen heeft. De eerste grote winkels van Forever 21 in Europa zijn inmiddels geopend in steden zoals Antwerpen, Parijs, Wenen en op het Rokin in Amsterdam. Maar er komen er in de toekomst nog meer bij.
De kledingreus heeft een optie genomen op het huren van nog eens 15.000 vierkante meter in 2016. Daarvoor zal ProDelta in fasen een kavel van de gemeente op het bedrijventerrein Noordland aankopen van ongeveer 60.000 vierkante meter.
Bouw start in septemberDe bouw van het nieuwe Europese distributiecentrum zal in september 2014 starten, vraagt een investering van ongeveer 25 miljoen euro en wordt in juli 2015 opgeleverd. Vanuit Bergen op Zoom gaat het bedrijf naar achttien landen in Europa kleding verzenden.
Forever 21 koos voor Bergen op Zoom, omdat het logistiek een handige plek is. Het ligt aan het water en heeft eigen containerterminals en vanaf 2015 verbindt de snelweg A4 Rotterdam met Antwerpen. Ook is de grondprijs volgens het bedrijf gunstig. Wethouder Ton Linssen is blij met de komst van de kledingreus naar Bergen op Zoom. Niet alleen vanwege de grondverkoop, 'een financiële opsteker voor de gemeente', maar ook vanwege de werkgelegenheid die verbetert.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.