Bewoners Knoteind Best willen onderzoek naar speeltoestellen bij hoogspanningsmast

4 juli 2014 om 16:21
nl
De gemeente Best, de GGD en bewoners gaan met elkaar om de tafel over de omstreden hoogspanningsmast aan het Knoteind. Dat bevestigt een woordvoerder van de GGD vrijdag tegenover Omroep Brabant.
Geschreven door

Vlakbij de mast staan speeltoestellen. Kinderen lopen volgens de bewoners gevaar op door de straling van de mast, maar de gemeente Best en netbeheerder Tennet weerspreken dit.
De bewoners vinden dat de speeltoestellen moeten verdwijnen bij de mast en roepen de GGD om hulp voor onafhankelijk onderzoek, laten ze vrijdag weten. De GGD zegt tegenover Omroep Brabant dat deskundigen hierover binnenkort met de gemeente en de bewoners om de tafel te gaan, om de eventuele gevolgen voor kinderen in kaart te brengen.
Mast omstredenDe hoogspanningsmast aan het Knoteind is omstreden. Tennet verplaatste de complete mast tien meter en verhoogde hem tegelijkertijd. De flatbewoners in de buurt maakten vergeefs bezwaar, omdat ze nu ook minder zicht hebben op de spelende kinderen op het veldje.
Volgens bewoonster Heleen Cornelisse zijn de bewoners pas te laat ingelicht over de werkzaamheden aan de mast. De gemeente en Tennet zouden niets hebben gemeld over de werkzaamheden aan de mast. Ook zette de gemeente de schommeltoestellen op nagenoeg dezelfde plek terug, wat bij bewoners tot onvrede zorgt.
Omroep Brabant zette vrijdagmiddag vragen uit bij de gemeente Best, maar de gemeente gaf aan vrijdag niet inhoudelijk te kunnen reageren. Hoogstwaarschijnlijk geeft de gemeente maandag een toelichting, aldus een woordvoerder.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.