Video

Kennedymars Someren: ’Eerst voetbal kijken, dan wandelaars’

4 juli 2014 om 16:41
nl
Ongelukkiger kan het niet voor de organisatie van de 52ste Kennedymars in Someren. Als zaterdagavond om tien uur het startsein wordt gegeven voor het wandelevenement trapt Oranje af voor de wedstrijd tegen Costa Rica. Veel mensen staan voor een duivels dilemma. Gaan ze de wandelaars aanmoedigen of wordt het voetbal kijken ?
Geschreven door

“De Kennedymars was eerder gepland”, zegt een jongeman die vrijdagmiddag het podium opbouwt voor de mars: “De eerste helft kunnen de mensen op een groot scherm zien op het Wilhelminaplein, daarna kunnen ze verder kijken in de kroeg”. De horeca is optimistisch en hoopt dat het door de combinatie van voetbal en de Kennedymars juist extra druk wordt in Someren.
Liever voetbal kijkenToch laten veel mensen er geen twijfel over bestaan dat ze liever naar Oranje kijken dan naar de wandelaars. “De Kennedymars is ieder jaar, dit voetbal niet", zegt een man. Ook is er kritiek op het feit dat alleen de eerste helft op een groot scherm is te zien: “Dan kijk ik liever thuis met een pilsje”, laat een voetbalfan weten.
Ook de vrijwilligers die de wandeltocht begeleiden willen niets van de wedstrijd missen. ”Ik ga de tweede helft op de radio luisteren en zet hem zo hard dat de wandelaars er ook wat van mee krijgen”, aldus een jongen die zaterdagavond in touw is voor het wandelevenement.
Klein schermpjeEen vrouw die zaterdagavond wandelaars moet registreren gaat zeker naar Oranje kijken: “Ik heb een kleine tv, zodat ik tussendoor toch kan kijken”.
Twee dingen tegelijk doen, daar heeft zij geen moeite mee. “Ik ben een vrouw.” Net als veel andere mensen is Someren verwacht zij dat er zaterdag minder kijkers zijn bij de start van de Kennedymars.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.