Ranomi Kromowidjojo ziet af van deelname EK in Berlijn

4 juli 2014 om 18:10
nl
De Eindhovense zwemster Ranomi Kromowidjojo doet deze zomer niet mee aan het Europees Kampioenschap in Berlijn. De olympisch kampioene laat weten zich te willen focussen op de komende wereldkampioenschappen en de Olympische Spelen in Rio in 2016.
Geschreven door

Kromowidjojo heeft een turbulent jaar achter de rug. Vorig jaar brak ze met haar coach Marcel Wouda. Zijn opvolger, Christian Sloof, trok zich vorige maand terug als coach van de zwemster.
Sloof vond zichzelf niet goed genoeg om 'Kromo' te trainen. Sindsdien zit de Eindhovense zonder trainer. Het EK in Berlijn komt dan ook te vroeg.
Investeren in mondiale toernooienKromowidjojo licht haar besluit toe: "Het is een turbulent jaar geweest en dat heeft me veel energie gekost. Ik wil investeren voor de komende mondiale toernooien."
"Daar is een diepte-investering en een intensief trainingsprogramma voor nodig. Ik vind het jammer dat ik het EK aan mij voorbij moet laten gaan. Ook voor mijn teamgenoten. Mijn droom is om naast de individuele nummers ook met de estafette meiden goud na te jagen in Kazan 2015 en Rio 2016."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.