Brabant steekt tonnen in jacht op criminele bendes

4 juli 2014 om 19:56
nl
De provincie wil gaan meebetalen aan de aanpak van criminele bendes in Brabant. Dat bleek vrijdag in een vergadering van Provinciale Staten. De coalitiepartijen VVD, CDA en VVD dienden samen met de PvdA een motie in om jaarlijks 600.000 euro bij te dragen aan de Taskforce, die is ingesteld om de georganiseerde criminaliteit in Brabant en Zeeland te bestrijden.
Geschreven door

De Taskforce georganiseerde criminaliteit werd in 2010 opgericht na een uitbarsting van geweldsmisdrijven die allemaal met drugscriminaliteit te maken hadden. Het is een samenwerkingsverband tussen onder meer justitie, politie en de Belastingdienst.
Eerst richtte de taskforce zich op de vijf grote Brabantse steden, maar vorig jaar december werd het werkterrein uitgebreid naar heel Brabant en Zeeland. Een aantal weken geleden pleitte burgemeester Noordanus van Tilburg al voor een bijdrage van de provincie.
Provincie wil Taskforce bekostigenTot nu toe werd de Taskforce bekostigd door Rijk en gemeenten. De grotere gemeenten in Brabant betalen gezamenlijk 600.000 euro, hetzelfde bedrag dat de provincie nu wil inzetten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.