Bob de Jong op rozen in GTC Rally Etten-Leur

5 juli 2014 om 13:18
nl
Bob de Jong is hard op weg zijn 'thuiswedstrijd', de GTC Rally in Etten-Leur, op zijn naam te schrijven. Na het wegvallen van zijn enige échte concurrent - de winnaar van vorig jaar - Edwin Schilt, staat de concurrentie op drie minuten. De Jong won kort geleden ook al de ELE Rally.
Geschreven door

Waar Bob de Jong in zijn Mitsubishi Lancer WRC05 vorig jaar nog de hele vrijdagetappe nodig had om een halve minuut op Edwin Schilt (Subaru Impreza WRC S14) te pakken, volstonden dit maal slechts twee klassementsproeven.
Het is duidelijk dat De Jong dit jaar de winst wil pakken, waar hij vorig jaar vanwege familieomstandigheden de strijd moest staken. Dit maal is het Schilt die, weliswaar na een snelste tijd, de strijd moet staken. De dynamo van zijn auto gaf de geest en daardoor haalde hij het eind van de beruchte ‘Nacht van Achtmaal’ niet.
Stuivertje wisselenAchter De Jong is het nog wel spannend. De teamgenoten Piet van Hoof uit Wintelre en Eindhovenaar Arjen de Koning vechten een spannend duel uit om de andere podiumplaatsen. Van Hoof deed het op vrijdag het best. Hij leidt de standaardklasse. In de Fiesta Trophy leidt Mats van de Brand uit Sint-Oedenrode vóór Kevin van Deijne uit Zeeland.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.