'Het was fantastisch', Helmondse was erbij: de reünieshow van Monty Python in Londen

5 juli 2014 om 14:20
nl
De eerste shows waren binnen 43,5 seconden uitverkocht, maar Jeanette Hendriks uit Helmond wist een kaartje te bemachtigen. Zij was gisteren bij de reünieshow van de legendarische Britse komediegroep Monty Python in de 02 Arena in Londen. En volgens haar was de show een groot succes: "Ik heb nog steeds last van mijn lachspieren."
Geschreven door

Monty Python brak eind jaren zestig van de vorige eeuw door met het tv-programma Monty Python's Flying Circus.
Silly WalksDat bestond uit allerlei sketches en was baanbrekend, omdat het brak met  conventies die er in de komediewereld bestonden. In de reünieshow kwamen veel van die sketches terug, waaronder het beroemde loopje van John Cleese, bekend uit de sketch Ministry of Silly Walks.
[Youtube:body:http://youtu.be/iV2ViNJFZC8]
"Het was fantastisch. Er waren ook sketches die ik nog niet kende, maar dat lag aan mij, want een aantal jongeren naast mij kende alles van binnen en buiten", vertelt Hendriks.
Slijtage?Hilarisch volgens haar was dat John Cleese af en toe zijn tekst vergat. "Dan schoot hij in de lach en daar ging de zaal dan nog eens overheen. Ze waren echt nog briljant. Van slijtage hadden ze geen last. Hooguit de knieën en heupen van John Cleese." De acteur onderging in zijn leven al verschillende knieoperaties en kreeg een paar jaar terug een nieuwe heup.
Naast tv-programma's bracht de groep ook nog boeken, computerspellen, platen en vijf films uit. Het nummer 'Always look on the bright side of life' uit de film 'Life of Brian' werd een grote hit. Dat nummer had volgens Hendriks een prominente plek in de reünieshow. "Daar eindigden ze mee en heel de zaal zong mee. Het was geweldig en heeft mijn verwachtingen echt overtroffen."
[Youtube:body:http://youtu.be/WlBiLNN1NhQ]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.