Politieactie tegen coffeeshopketen Grass Company in Tilburg en Den Bosch gaat zaterdag verder

5 juli 2014 om 14:01
nl
De politie is zaterdag nog steeds bezig in Tilburg en Den Bosch met de grote actie tegen de coffeeshopketen The Grass Company. Verschillende panden worden nog doorzocht, meldde een woordvoerster van justitie. In totaal twintig huizen en bedrijven doorzocht. Er is voor zover bekend niemand gearresteerd.
Geschreven door

Het bedrijf wordt verdacht van witwassen, hennephandel, valsheid in geschrifte, corruptie en belastingfraude. In Tilburg en Den Bosch zijn vrijdagochtend onder andere vier coffeeshops doorzocht. Het zwaartepunt van de actie ligt bij het kantoor van TGC Trading aan de Valkenjachtstraat in Tilburg. Dit bedrijf zou tegenwoordig los staan van The Grass Company.
BankrekeningenTijdens de invallen is administratie in beslag genomen en is er beslag gelegd op bankrekeningen en negentien panden. Afgelopen woensdag is in deze zaak bij meerdere invallen in het buitenland al beslag gelegd op grote geldbedragen. Er is niemand aangehouden.
Militairen zoeken mee naar verborgen ruimtenAan de actie werken tweehonderd politiemensen mee samen met de FIOD, Arbeidsinspectie en een speciale zoekploeg van Defensie. De militairen komen van de legerplaatsen Oirschot en Havelte. De militairen zijn getraind op het zoeken naar verborgen ruimten in gebouwen.
Het onderzoek naar de criminele organisatie is volgens de politie in 2011 opgestart. De politie rolde in dat jaar de voorraad van het bedrijf op.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.