Video

Koen de Kort uit Liempde start Tour de France met camera onder zadel

5 juli 2014 om 15:10
nl
Koen de Kort is de eerste etappe van de Tour de France vertrokken met een camera onder zijn zadel. De televisiekijker kan zo in een mogelijke massasprint meekijken vanaf de fiets van de wielrenner van Giant-Shimano.
Geschreven door

Iedere etappe in de Tour de France rijden vier verschillende coureurs met een camera onder het zadel. De camera van De Kort is gericht op de achterkant, zodat in de volle finale goed te zien is hoe de sprinttrein werkt. "Het levert schitterend mooie beelden op. Dit is goed voor het wielrennen goed voor het publiek. En voor ons ook ideaal. Er gebeurt zoveel. Het gaat zo snel, meestal sla je niet op wat er gebeurt. Dan is dit leerzaam."
Vrijwillig gemeldDe wielrenner uit Liempde, die eerder al in de Ronde van Zwitserland met een camera onder zijn zadel reed, heeft zich vrijwillig gemeld voor het project. "Omdat het zo vernieuwend is, wordt er gevraagd wie er mee wil rijden. Ik vind het een mooie ontwikkeling en wil me er graag voor inzetten."
De kans bestaat dat de camera registreert hoe ploeggenoten achter De Kort in Harrogate met de armen in de lucht over de meet komen. Giant-Shimano staat vandaag volledig in dienst van de Duitser Marcel Kittel, die de eerste gele trui hoopt te pakken.
Dat moet gebeuren op het grondgebied van zijn voornaamste rivaal Mark Cavendish. De Kort: "Marcel is ontzettend sterk. Het is geen makkelijke aankomst, met wat hoogteverschil in de laatste kilometer. Maar daar kunnen we op anticiperen met de sprinttrein. Als Marcel zo goed als wij denken dat hij is, maakt hij een goede kans."
Steven Kruijswijk van de Belkin-ploeg is klaar voor de Tour de France. "Het is toch de wedstrijd waar de meeste aandacht voor is. Ik verwacht een massasprint. In de eerste etappes is het vooral nerveus en veel dringen. Het is dus belangrijk om uit de problemen te blijven."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.