Gemeente Den Bosch sluit coffeeshop The Grass Company

5 juli 2014 om 16:47
nl
Burgemeester Ton Rombouts van Den Bosch heeft een van de coffeeshops van keten The Grass Company gesloten. Bij een inval van de politie vrijdag werd in de coffeeshop aan het Emmaplein in Den Bosch een te grote voorraad softdrugs gevonden, zei een woordvoerster van het Openbaar Ministerie zaterdag.
Geschreven door

Hoeveel er precies werd gevonden, is nog niet bekend. De eindresultaten van het onderzoek laten nog steeds op zich wachten, aldus de woordvoerster. De maximale verkoopvoorraad van een coffeeshop is 500 gram.
Georganiseerde criminaliteitEen politiemacht viel vrijdag binnen bij vier coffeeshops van The Grass Company in Tilburg en Den Bosch, het kantoor in Tilburg en bijvoorbeeld ook het huis van de directeur. Het bedrijf wordt in verband gebracht met georganiseerde criminaliteit. Een onbekend aantal betrokkenen wordt verdacht van witwassen, hennephandel, valsheid in geschrifte, corruptie en belastingfraude maar er werd niemand aangehouden. De overige drie coffeeshops van The Grass Company blijven voorlopig ook dicht, zei een woordvoerder van het bedrijf. "De politie heeft alles meegenomen, ook de kassa's. We kunnen niet eens open en dat gaat zeker nog een aantal dagen duren'', legde hij uit.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.