Dansende Oranjefans trotseren regen op WiSH Outdoor: 'Tof om Oranje hier te kijken'

5 juli 2014 om 18:55 • Aangepast 21 november 2020 om 23:35
nl
Echt zomerweer is het misschien niet, maar gedanst wordt er zeker. De één in ontbloot bovenlijf, de ander in een oranje voetbalshirt. Veel bezoekers op dancefestival WiSH Outdoor in Beek en Donk stoppen zaterdagavond even met dansen om Oranje aan te moedigen voor de belangrijke confrontatie met Costa Rica. "Het lijkt mij heel tof om de wedstrijd op dit festival te gaan kijken", laat bezoeker Pieter Beekmans (30) weten.
Profielfoto van
Geschreven door

Wish Outdoor heeft de laatste jaren zijn sporen wel verdiend. Dance-liefhebbers komen vanuit alle windstreken in Nederland naar Beek en Donk om daar los te gaan op verschillende stijlen in de dancemuziek, variërend van hardstyle tot techno.
Voor de WK-wedstrijd van Nederland tegen Costa Rica legt de organisatie van WiSH Outdoor het hoofdpodium volledig stil. Dat betekent dat er twee uur lang op het hoofdpodium geen dj's te horen zijn. Een goede zet, vindt Beekmans. "Anders gingen alle bezoekers toch naar de eettentjes om daar de wedstrijd te volgen. Dit is goed opgelost."

Wachten op privacy instellingen...

Feestvreugde bij zegeDe zevenduizend bezoekers kunnen de voetbalwedstrijd op een groot scherm volgen. Gebroederlijk naast elkaar, schouder aan schouder, arm om arm. "Het zal de feestvreugde ten goede komen als Oranje straks weet te winnen. Ik voorspel zelf een 2-0 zege."
De top-dj's die zaterdag op het hoofdpodium ruimte moeten maken voor de WK-wedstrijd zijn volgens de organisatie op een ander tijdstip nog wel te horen. "Het was even puzzelen, maar uiteindelijk kunnen we iedere dj toch een set laten draaien", liet een woordvoerder eerder weten. Grote namen die deze editie de podia bestijgen zijn Sander van Dooren, Chuckie, The Opposites en Tilburger Brennan Heart.

Wachten op privacy instellingen...

WiSH Outdoor duurt tot en met zondag.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.