Jack Russell-puppy in hete auto achtergelaten bij Efteling, Dierenbescherming woest: 'Hoe kan dit?'

5 juli 2014 om 19:13 • Aangepast 24 april om 14:52
De dierenpolitie heeft zaterdag een hondje van acht weken oud bevrijd uit een hete auto op het parkeerterrein van de Efteling in Kaatsheuvel. De jonge Jack Russell zat al enkele uren zonder water in de auto opgesloten. De eigenaar van het hondje was nergens te bekennen. De Dierenbescherming heeft woest gereageerd.
Geschreven door

"Hoe haalt de eigenaar het in zijn hoofd om deze puppy zo achter te laten?", laat een woordvoerder weten.
Het was er 26 graden en het diertje was versuft en reageerde nauwelijks. Agenten hebben hem bevrijd door een ruitje in te slaan, meldt de politie. Het hondje is opgevangen in de kennel van de Efteling. “Deze mensen moeten gestraft worden”, vindt de Dierenbescherming. “Oververhitting van zo’n jong beestje kan fataal zijn. Gelukkig is het goed afgelopen.”
Water en aircoVolgens de politie waren de eigenaren daar 's ochtends al geweest, maar besloten de zij hun pup in de auto onder te brengen, 'in plaats van in de gratis kennel met water en airco'. Huisdieren zijn niet toegestaan in de Efteling. Voor honden is een gratis kennel ingericht bij de hoofdingang. Eigenaren moeten zelf voor voer en een deken of mand zorgen.
De politie is nog op zoek naar de eigenaar van het hondje. Het is niet de eerste keer dat er deze week een puppy ernstig werd mishandeld. Een 24-jarige man uit Hongarije werd woensdagavond in Hapert aangehouden voor het tegen de grond smijten van een puppy. Het hondje overleefde de mishandeling niet.
Dierenmishandelingen BrabantHet ene na het andere bericht over een mishandeld dier kwam deze week binnen. Zo zijn er deze week katjes doodgeschopt en honden gedumpt in een kanaal. Omroep Brabant maakte ook een compleet overzichtsverhaal van al het dierennieuws deze week.

Wachten op privacy instellingen...