Kamervragen over bijwerkingen NuvaRing van Organon uit Oss

5 juli 2014 om 20:50
nl
Tweede Kamerlid Henk van Gerven uit Oss heeft minister Schippers van Volksgezondheid Kamervragen gesteld over de NuvaRing. Het anticonceptiemiddel van het voormalige Organon in Oss, tegenwoordig bekend als MSD, zou bijwerkingen hebben die niet in de bijsluiter stonden vermeld. Van Gerven wil duidelijkheid van de minister over de bijwerking van de NuvaRing.
Geschreven door

De NuvaRing is een kunststof ring die bij vouwen in de vagina wordt geplaatst. Het is een alternatief voor de pil, waarbij minder hormonen worden afgescheiden dan bij de pil.
Lobbyen De Correspondent kwam deze week met het nieuws dat Organon er alles aan deed om bijwerking van trombose af te zwakken in de bijsluiter. Bij de Amerikaanse toezichthouder FDA zou zijn gelobbyd om dat voor elkaar te krijgen. Toch blijkt uit vertrouwelijke documenten dat bij Organon en de FDA bekend is dat de NuvaRing voor een verhoogde kans op trombose zorgt.
SP-Kamerlid Henk van Gerven vraagt minister Schippers wat zij vindt van de onthullingen over de NuvaRing. Ook wil hij weten of de huidige bijsluiter adequaat genoeg is en of patiënten de NuvaRing wel veilig kunnen gebruiken.
NuvaRingEerder overleed een vrouw door het gebruik van de NuvaRing, die al langere tijd in opspraak is. In Nederland wordt de Nuvaring jaarlijks 170.000 keer verstrekt, blijkt uit cijfers van de stichting Farmaceutische Kengetallen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.