Oranje door naar halve finale na strafschoppenserie tegen Costa Rica

6 juli 2014 om 02:39
nl
Oranje heeft na een spannende strafschoppenserie de halve finale bereikt. In Salvador werd gewonnen tegen Costa Rica. Na een 0-0 gelijkspel en een onbesliste verlenging, brachten vier benutte strafschoppen het Nederlands elftal alsnog in de halve finale tegen Argentinië.
Geschreven door

Doelman Tim Krul wist, nadat hij door een meesterzet van Louis van Gaal op het allerlaatste moment Jasper Cillessen verving, bij de tegenstander twee strafschoppen te stoppen.
Tot laatste moment spannendAan kansen schortte het niet zaterdagavond. Tot in de slotfase bleef het spannend tegen het op papier zwakkere Costa Rica. Oranje was duidelijk meer in balbezit, maar kon de kansen niet benutten.
Ook PSV'er Memphis Depay, die zaterdag voor het eerst in de basis begon, kon Oranje in eerste instantie niet naar een overwinning leiden. De linksbuiten kreeg de afgelopen weken veel lof voor zijn invalbeurten tijdens het duel met Australië en Mexico.  
Twee PSV'ers in de basis Memphis Depay speelde in plaats van Verhaegh, die tegen Mexico nog wel op een basisplaats kon rekenen. Depay heeft zijn basisplaats misschien wel te danken aan de winnende treffer die hij maakte in de wedstrijd tegen Australië. Ook een belangrijke assist tegen de Aussies kwam op zijn conto. In de 75e minuut werd hij gewisseld voor Jeremain Lens, een oud-PSV'er.
Naast Depay stond ook PSV'er Georginio Wijnaldum zaterdagavond in de basis. Dit zijn de elf spelers die Oranje in Salvador naar een overwinning tegen Costa-Rica moeten leiden: Cilessen, Vlaar, De Vrij, Martins Indi, Kuijt, Sneijder, Wijnaldum, Blind, Depay, Robben en Van Persie.
Veel bekijksHet duel tussen Oranje en Costa Rica trok veel bekijks. De pleinen in grote Brabantse steden trokken duizenden mensen aan, die op grote schermen de bloedstollende wedstrijd volgden.
Niet overal in Brabant had iedereen de tijd om ongestoord naar de wedstrijd te kijken. Zo brak bij café Hertog Jan in Lith, bij Oss, rond halfelf brand uit. Dat gebeurde terwijl pakweg tweehonderd Oranjesupporters naar de kwartfinale tussen het Nederlands elftal en Costa Rica keken. En in Waalwijk brak vlak na het duel een vechtpartij uit.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.