Video

Brabantse pleinen stroomden vol met toeschouwers tijdens Nederland-Costa Rica

6 juli 2014 om 12:32 • Aangepast 21 november 2020 om 23:35
nl
Op de pleinen in de grote Brabantse steden hebben duizenden mensen gekeken naar de kwartfinale Nederland-Costa Rica. De overwinning was op veel plaatsen op grote schermen te volgen.
Profielfoto van
Geschreven door

Op de Markt in Roosendaal waren naar schatting zo'n 3500 mensen die, gehuld in oranje, zagen hoe Nederland zich naar de halve finale knokte. De schermen zijn mogelijk gemaakt door fanatieke Roosendalers die geld inzamelden via crowdfunding. De gemeente betaalde niet mee aan het evenement.
In Roosendaal waren ook veel Belgen aanwezig, die eerst de wedstrijd van De Rode Duivels hadden gezien tegen Argentinië. Na het verlies van onze zuiderburen zijn ze naar Roosendaal gekomen om Oranje te zien spelen.

Wachten op privacy instellingen...

Eindhoven en TilburgOok op het 18 Septemberplein en de Markt in Eindhoven en het Piusplein in Tilburg werd naar de wedstrijd gekeken. In Breda wordt niet gekeken op de Markt, want horecaondernemers zijn er met de gemeente niet uitgekomen.

WiSH OutdoorIn Beek en Donk wordt het dancefestival WiSH Outdoor gehouden. De optredens werden stilgelegd, zodat het publiek Oranje kon zien spelen. Met duizenden fans tegelijk werd voetbal gekeken.

Wachten op privacy instellingen...


Oranjeplein in SalvadorOok in Salvador, de speelstad waar Oranje zaterdag won, barstte een feest los na de wedstrijd. Dat blijkt ook uit de video die we kregen opgestuurd van Brabander Max van Dam. Supporters die even daarvoor de wedstrijd meemaakten in het stadion, gaan juichend over straat.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.