Brand bij café Hertog Jan in Lith, Oranjefans naar buiten geleid: 'We zijn enorm geschrokken'

6 juli 2014 om 01:04 • Aangepast 21 november 2020 om 23:35
nl
Bij café Hertog Jan in Lith is zaterdagavond rond halfelf brand uitgebroken. Dat gebeurde terwijl pakweg tweehonderd Oranjesupporters naar de kwartfinale tussen het Nederlands elftal en Costa Rica keken. De fans zijn door de brandweer naar buiten geleid. Dat meldt kroegbaas Wim Ruijs aan Omroep Brabant.
Profielfoto van
Geschreven door

De brand aan het Marktplein in het centrum van Lith woedde in de keuken en was snel onder controle. Het is nog niet bekend hoe de brand is ontstaan. De hulpdiensten, waaronder de brandweer, politie en de ambulance, kwamen snel ter plaatse om assistentie te verlenen.
Vier supporters hebben rook ingeademd en moesten nagekeken worden door het ambulancepersoneel, laat een woordvoerder van de brandweer weten. Zij hoefden niet mee naar het ziekenhuis. De supporters kunnen niet meer terug de kroeg in om de kwartfinale af te kijken. Het café is dicht en de kans is klein dat het weer open gaat tijdens de wedstrijd.

GeschrokkenKroegeigenaar Dorethe Ruijs zegt 'enorm geschrokken' te zijn van de brand in haar café. Een meisje zou om hulp hebben geschreeuwd toen ze in de keuken aankwam en daar rook en vuur aantrof. Volgens de kroegeigenaren werden de supporters snel en veilig naar buiten gebracht.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Opstootje in WaalwijkHet duel tussen Oranje en Costa Rica trok ook elders veel bekijks. De pleinen in grote Brabantse steden trokken duizenden mensen aan, die op grote schermen de bloedstollende wedstrijd volgden.
Hoewel op de meeste plaatsen de wedstrijd probleemloos kon worden gevolgd, waren er wel enkele incidenten. Zo was bij een café aan de Grotestraat in Waalwijk 's nachts, na het duel, een vechtpartij. Daarbij raakte één man gewond.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.