Geen oplossing voor woonsituatie Eindhovense pedo Sytze van der Velde

6 juli 2014 om 01:05
nl
Justitie zoekt niet langer naar een oplossing voor de woonsituatie van de veroordeelde pedoseksueel Sytze van der Velde uit Eindhoven. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) verandert Van der Velde constant de voorwaarden waaronder ze met hem in gesprek zijn.
Geschreven door

Onlangs werd bekend dat Van der Velde in Amersfoort vlakbij een kinderdagverblijf woont. Buurtbewoners wilden hem weg hebben. Door de ophef die ontstond besloot de Eindhovenaar Amersfoort weer te verlaten.
ChantageDe Amersfoortse burgemeester Lucas Bolsius vond dat hij gechanteerd werd door Van der Velde. Hij zou grote sommen geld willen hebben voor zijn vertrek. "Bij chantage trek ik een harde grens", zei Bolsius. Nu trekt ook justitie zich het lot van Van der Velde niet meer aan. Ze gaan niet meer met hem in gesprek over zijn woonsituatie.
Van der Velde zelf zegt tegenover de NOS dat hij in Amersfoort blijft wonen, ook al roept dat nog steeds boze reacties op van omwonenden. Daarnaast meldt de omroep dat Van der Velde een rechtszaak aanspant tegen de gemeente Amersfoort wegens het schenden van de privacy en het openbaar maken van zijn woonadres.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.