Opstootje in café Grotestraat Waalwijk na duel Oranje-Costa Rica

6 juli 2014 om 08:27
nl
Bij een vechtpartij in een café aan de Grotestraat in Waalwijk is zaterdagnacht één man gewond geraakt. Dat gebeurde toen voetballiefhebbers de overwinning van het Nederlands elftal op Costa Rica aan het vieren waren.
Geschreven door

De man was feest aan het vieren in het café toen er door onbekende oorzaak een vechtpartij uitbrak. Hierbij vielen volgens een getuige over en weer 'klappen'. De man raakte gewond aan zijn hoofd en moest naar het ziekenhuis.
De politie kwam rond drie uur 's nachts ter plekke en startte een onderzoek. Agenten ondervroegen omstanders om er achter te komen wat er nu precies is gebeurd, maar meer is vooralsnog niet bekend.
Veel Oranjefans op de beenBehalve in Waalwijk trok het duel tussen Oranje en Costa Rica ook elders veel bekijks. De pleinen in grote Brabantse steden trokken duizenden mensen aan, die op grote schermen de wedstrijd volgden.
[YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=x-FB056zQFQ]
Na een bloedstollende strafschoppenserie bereikte Oranje uiteindelijk de halve finale. Doelman Tim Krul wist, nadat hij op het allerlaatste moment Jasper Cillessen verving, bij de tegenstander twee strafschoppen te stoppen.
Brand in LithNiet overal in Brabant had iedereen de tijd om ongestoord naar de wedstrijd te kijken. Zo brak bij café Hertog Jan in Lith, bij Oss, rond halfelf brand uit. Dat gebeurde terwijl pakweg tweehonderd Oranjesupporters naar de kwartfinale tussen het Nederlands elftal en Costa Rica keken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.