Bob de Jong wint ook GTC Rally in Etten-Leur

6 juli 2014 om 09:03
nl
De Brabantse rally's zijn in 2014 de prooi voor Bob de Jong. Na een knappe herhaling van de winst in de ELE Rally won hij zaterdag de rally die hoger op zijn verlanglijstje stond: de GTC Rally in Etten-Leur. De Jong, woonachtig in het Belgische Essen, mag de GTC Rally namelijk zijn thuisrally noemen.
Geschreven door

Op vrijdag legde De Jong al een sterke basis voor de winst in zijn thuisrally. Met slechts één echt serieuze concurrent: Edwin Schilt. Die kreeg vrijdagavond met technische problemen te maken, waardoor de wedstrijd al vroeg op slot zat.
De zaterdag was voor De Jong een kwestie van consolideren, al reed hij nog wel een straf tempo. Goed voor vier van de zeven snelste tijden tijdens de zaterdagetappe.
Top tien half BrabantsAchter De Jong woedde er op zaterdag nog wel een hevige strijd. Arjen de Koning (Eindhoven) begon met lichte achterstand op teamgenoot Piet van Hoof (Wintelre). Dat veranderde snel en De Koning nam met behoorlijke stappen afstand van preparateur Van Hoof. Daarmee stelde hij zijn tweede plaats algemeen veilig alsmede een versteviging van zijn leidende positie in het kampioenschap.
Achter Van Hoof en De Koning kleurden Van Ballegooijen (Nuenen), Faes (Reusel) en Becx (Esbeek) de top tien deels Brabants rood-wit. Mats van den Brand (Sint-Oedenrode) won de Fiesta Trophy en werd elfde algemeen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.