Sport zondag: Scheffers en Haarhuis verliezen finale Wimbledon, Hageman wint in Turkije

6 juli 2014 om 10:09
nl
Een dagelijks overzicht van nieuws en uitslagen over sporters, clubs en wedstrijden in Brabant. Met onder meer aandacht voor Robbie Hageman, Maikel Scheffers, Maikel van der Vleuten, Ranomi Kromowidjojo, Wilco Kelderman en Nadine Broersen.
Geschreven door

Hageman wint thaibokspartij in TurkijeThaibokser Robbie Hageman heeft zaterdag een profpartij gewonnen in het Turkse Konya. De 23-jarige Eindhovenaar, die uitkomt in de klasse tot 72,5 kilogram, won na drie ronden op punten van de 26-jarige Turk Arslan Vezir.
Geen Wimbledon-titel Scheffers en HaarhuisRolstoeltennisser Michael Scheffers is er zondag op Wimbledon niet in geslaagd het mannendubbelspel te winnen. Samen met Ronald Vink verloor de tennisser uit Dorst in drie sets van de favorieten Stéphane Houdet en Shingo Kunieda: 7-5, 0-6, 3-6.
Ook Paul Haarhuis uit Waalre verloor zijn dubbelfinale. Samen met Jacco Eltingh ging hij in drie sets onderuit tegen twee andere veteranen: Thomas Enqvist en Mark Philippoussis.
Zesde en tweede plaats Van der Vleuten in ParijsSpringruiter Maikel van der Vleuten uit Someren is zaterdag zesde geworden tijdens een Grand Prixwedstrijd in Parijs. Met zijn paard Verdi liep hij in de barrage tegen vier strafpunten op. De zege in Parijs ging naar de Fransman Kevin Staut. Hij bleef met Silvana foutloos in een tijd van 40,74 seconden.
De Global Champions Tour in Parijs werd zondagmiddag afgesloten met de Gucci Gold Cup Paris Eiffel Jumping. Vlak bij de Eiffeltoren werd in de barrage van de zware vijfsterren Grand Prix gestreden door zeven topruiters om 200.000 euro. Maikel van der Vleuten en Harrie Smolders deden in de regen goede zaken, Van der Vleuten met VDL Groep Sapphire B werd tweede en Smolders op Emerald pakte de zesde plaats.
Prima begin Broersen in TorunNadine Broersen is uitstekend begonnen aan de Europa Cup meerkamp in het Poolse Torun. Op de eerste vier onderdelen, de 100 meter horden (13,57), het hoogspringen (1,87), het kogelstoten (13,89) en 200 meter (25,09) verzamelde de Dongense zaterdag 3773 punten. Daarmee staat ze voorlopig eerste. Zondag gaat het atletiekevenement verder.
Weer goud Kromowidjojo in VichyRanomi Kromowidjojo heeft zaterdag, tijdens de open Franse zwemkampioenschappen in Vichy, goud gewonnen de 100 vrije slag. De ster van NTC Eindhoven tikte aan na 53,71 seconden, een fractie boven haar beste seizoenstijd. Ploeggenoot Jasper van Mierlo kwam op de 50 vrij (22,54 seconden) niet in de buurt van het podium. Hij werd vijfde.
Dekker schrijft 50 vlinder op haar naamInge Dekker heeft zaterdag tijdens de open Franse zwemkampioenschappen in Vichy de 50 meter vlinderslag gewonnen. Ze had voor de sprintafstand precies 26 seconden nodig. De meeste tegenstand kwam van de Françaises Anna Santamans (26,32) en Béryl Castaldello (26,36). Dekker was in de series aanzienlijk sneller. Toen finishte de Eindhovense na 25,73 seconden. Vrijdag was Dekker al de snelste op de 100 meter vlinder.
Criterium Etten-Leur legt Kelderman vastHet wielercriterium van Etten-Leur heeft Wilco Kelderman vastgelegd. De organisatie is 'dolgelukkig'. Het wielercriterium wordt 17 augustus verreden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.