Video

Zo'n 7,5 miljoen zien duel Oranje-Costa Rica met Memphis Depay en Georginio Wijnaldum in basis

6 juli 2014 om 10:19
nl
Bijna 7,5 miljoen voetballiefhebbers hebben zaterdagavonden het begin van de zondag naar de wedstrijd Nederland-Costa Rica gekeken. Dat blijkt zondag uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek.
Geschreven door

De miljoenen liefhebbers zagen hoe Oranje, met PSV'ers Memphis Depay en Georginio Wijnaldum in de basis, het opnamen in een zenuwslopend duel tegen Costa Rica. Pas na een spannende strafschoppenserie bereikte het elftal onder leiding van bondscoach Louis van Gaal in het Braziliaanse Salvador de halve finale.
Op de pleinen in de grote Brabantse steden keken duizenden mensen naar de kwartfinale Nederland-Costa Rica. De overwinning was op veel plaatsen op grote schermen te volgen.
Top zes op Nederland 1De nabeschouwing van het duel in de kwartfinale was goed voor bijna 7 miljoen belangstellenden, zo meldt Stichting Kijkonderzoek verder. Het duel Argentinië tegen België, eerder zaterdagavond, was goed voor 4,2 miljoen kijkers.
De eerste zes plaatsen van de Dag Top 25 hadden zaterdag met voetbal te maken en waren allemaal te zien op Nederland 1. In de top 10 staan ook twee uitzendingen van de Ronde van Frankrijk. Daar keken ruim 600.000 wielerfans naar. Chili en Mexico beter bekekenTijdens dit WK zijn de wedstrijden van het Nederlands elftal tegen Chili en Mexico beter bekeken dan de wedstrijd tegen Costa Rica. Naar die twee duels keken ongeveer 8 miljoen mensen en behoren tot de best bekeken wedstrijden van Oranje ooit.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.