Video

Wandelaars Kennedymars Someren lopen stug door naar de 80 kilometer, 1411 lopers halen de finish

7 juli 2014 om 00:24 • Aangepast 21 november 2020 om 23:34
nl
Regen, warmte, een hoge luchtvochtigheid: het zijn niet de meest ideale omstandigheden om tachtig kilometer te lopen. Toch startten zaterdagavond 1888 wandelaars aan de Kennedymars in Someren. De eerste wandelaar kwam zondag al na iets minder dan negen uur binnen. In totaal hebben 1411 lopers de 52e Kennedymars uitgelopen.
Profielfoto van
Geschreven door

Om tien over half acht zette Dirk-Jan Nieuwenhuizen uit Waspik als eerste de stap over de finish van de Kennedymars. "Het klinkt arrogant, maar dat had ik wel verwacht. Ik train twee keer in de week."

Wachten op privacy instellingen...

Toch stopte de wandelzucht van Nieuwenhuizen niet bij de finish. Hij zou nog een keer veertig kilometer lopen, maar moest afhaken vanwege problemen aan zijn maag.
Uitvallers Ondanks de moeilijke weersomstandigheden zijn tot nu toe nog minder lopers uitgevallen dan vorig jaar. "De eerste twee uur van de tocht regende het, daarom hebben veel lopers last van natte blaren. Maar het aantal uitvallers valt mee", aldus de organisatie. Rond zes uur moesten de laatste lopers binnen zijn.

Zondagochtend startten nog eens 1267 wandelaars aan een kortere tocht: het Rondje Someren van 40 kilometer lang. 1168 wandelaars van het Rondje Someren haalden zondag de finish.
'Wk-wedstrijd niet echt gemist'De lopers die toch de wk-wedstrijd van Nederland tegen Costa Rica wilden volgden deden dat vooral via de radio. "Er zat wel een minuut vertraging op, dus toen we zagen dat de verkeersregelaars bij elkaar in de armen vielen wisten we dat Krul de bal gestopt had," zei Koen van Zon uit Waalre.

Jan Zegveld uit Someren liep zijn 27ste Kennedymars. Hij vond het jammer dat hij de wk-wedstrijd niet had kunnen zien, maar het was geen reden om niet mee te doen aan de wandeltocht. "Maar we krijgen nog een kans, want Nederland speelt in ieder geval nog twee wedstrijden."

LivestreamDe Kennedymars was live te volgen via de livestream van de lokale omroep Siris.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.