Video

Wielrenner Lars Boom: ‘Proberen om in de finale van voren te zitten’

6 juli 2014 om 15:25
nl
Oorlog voeren in de tweede en de vijfde etappe van de Tour de France. Met dat voornemen is Lars Boom uit Vlijmen naar de belangrijkste etappewedstrijd op de wielerkalender vertrokken.
Geschreven door

“Het wordt een lastige etappe”, vertelt de Belkin-renner bij de start van de tweede van York naar Sheffield. Met colletjes van de vierde (3x), derde (5x) en een van de tweede categorie belooft het een lastige etappe te worden. Boom: “De klimmetjes zijn echt bijzonder lastig, vooral die op 6 kilometer voor de finish. Bovendien zijn de wegen erg smal. Het wordt lastig om voorin te blijven. We gaan er alles aan doen om er in de finale nog bij te zijn.”
ValpartijDe eerste etappe verliep niet helemaal vlekkeloos voor Lars Boom en zijn ploegmaten Baukje Mollema en Stef Clement. Het drietal ging in het gedrang van het wielerpeloton onderuit. ‘Mijn knie is geschaafd. Tijdens de wedstrijd is de wond al ontsmet. Ik heb er weinig last van.”
Elke minuut slaapTerwijl heel Nederland zaterdagavond met angst en beven voor de buis de wedstrijd Oranje - Costa Rica aan het volgen was, dook Boom in bed. “Na de eerste verlening ben ik in bed gedoken. De Tour de France duurt drie weken. Het is zo zwaar, dat je elke minuut slaap goed kunt gebruiken.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.