Jeffrey Herlings onklopbaar in Grand Prix MX2 in Zweden

6 juli 2014 om 21:14 • Aangepast 24 april 2020 om 14:54
nl
Jeffrey Herlings van het Red Bull KTM Factory Team heeft zondag in het Zweedse Uddevalla zijn zegereeks verder weten voort te zetten. Tijdens deze twaalfde wedstrijd om het Wereld Kampioenschap MX2 was de rijder uit Elsendorp de sterkste en wist hij na twee goede starts beide manches naar zijn hand te zetten.
Geschreven door

Het circuit van Uddevalla was flink op de schop genomen en werd dit jaar in tegengestelde richting gereden als in de voorgaande jaren het geval was. Het nieuwe circuit lag Jeffrey goed en dit liet hij in de kwalificatieheat op zaterdag dan ook gelijk zien.
Elfde Grand Prix-zegeGemotiveerd begon Jeffrey aan de eerste manche. Hij startte vanaf de binnenzijde en kwam goed weg toen het starthek naar beneden klapte. In de eerste bocht ging hij binnendoor en stootte gelijk door van een derde plaats naar de koppositie. Het juiste ritme zat er onmiddellijk goed in en er was dan ook niemand die Jeffrey ook maar iets kon volgen.
Met rondetijden die regelmatig meer dan twee seconden sneller waren als die van zijn achtervolgers, liep hij weg en bouwde zijn voorsprong gedurende de wedstrijd verder uit naar meer dan veertig seconden. Na een gecontroleerde slotfase, waarin hij geen onnodige risico’s nam, won hij de eerste manche.
De tweede manche was een kopie van de eerste manche. Ditmaal was zijn start net iets beter en kwam hij als leider door de eerste bocht. Het circuit was ondertussen een stuk verraderlijker geworden maar de rijder uit Elsendorp had de juiste lijnen al snel gevonden en liep met grote stappen weg bij zijn achtervolgers. Met een voorsprong van 42 seconden sloot hij ook de tweede manche winnend af en pakte hiermee zijn elfde Grand Prix-zege van het seizoen.
Volgend weekend FinlandIn de tussenstand om het Wereld Kampioenschap heeft hij zijn voorsprong verder uit weten te bouwen naar 135 punten. Volgend weekend gaat het kampioenschap verder in het Finse Hyvinkaa.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.