Defensie ontslaat generaal Gert-Jan Schellekens uit Oosterhout vanwege pikante sms'jes

7 juli 2014 om 09:52
nl
Defensie heeft generaal Gert-Jan Schellekens uit Oosterhout ontslagen, nadat hij zich voor de tweede keer in korte tijd schuldig zou hebben gemaakt aan ongewenst gedrag richting vrouwelijke collega's. De 56-jarige topmilitair zou 'volgens verhalen binnen het leger' pikante sms'jes hebben gestuurd, meldt de Telegraaf.
Geschreven door

De generaal was ook jarenlang voorzitter van de VVD-afdeling in Oosterhout. Volgens de Telegraaf werd Schellekens in 2012 als plaatsvervangend commandant bij de Defensie IT-organisatie Ivent geschorst na een klacht over ongewenst gedrag. Hij mocht uiteindelijk weer terugkomen als directeur bij de acccountantsdienst van Financiën. Daar kreeg hij onlangs een nieuwe klacht aan zijn broek wegens ongewenste intimiteiten.
StilzwijgenHet ministerie wil over de exacte aard van de misdragingen niets kwijt. Schellekens wil niet ingaan op de beschuldigingen. "Ik wil wel kwijt dat ik sowieso niet verder kon bij de Auditdienst, omdat ik me niet kon vinden in voorgenomen veranderingen", zo laat hij de Telegraaf weten.
De brigade-generaal vervulde na zijn officiersopleiding aan de KMA in 1984 verschillende topfuncties binnen Defensie. Zo was hij binnen de landmacht verantwoordelijk voor de begroting van de Directie Materieel en later voor de financiële planning en begroting. Van 2006 tot 2009 was hij directeur van de krijgsmacht-cateraar Paresto. Daarna ging hij naar Ivent, waar de eerste klacht kwam.
Defensie laat weten dat Schellekens na onderzoek met ontslag is gegaan. Hogeschool Avans plus, waar Schellekens als freelancedocent werkzaam is laat weten in zijn onschuld te geloven. "Het is een erg goede docent," aldus een woordvoerder.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.