'Niet leven om te brouwen, maar brouwen om te leven', trappistenbier Zundert niet aan te slepen

7 juli 2014 om 11:30
nl
Het trappistenbier van de abdij Maria Toevlucht in Zundert heeft voortaan een eigen schildje. Het komt te hangen op de gevels van de 25 cafés, die het succesvolle bier verkopen.
Geschreven door

Het Zundertse Trappistenbier dat sinds begin december het logo 'Authentic Trappist Product' mag dragen, is niet aan te slepen.
Het was 125 jaar na La Trappe uit Berkel-Enschot, dat er weer een officieel erkend trappistenbier uit Nederland op de markt kwam.
Groot succes, toch kleine productieHet succes overtreft alle verwachtingen van de brouwers, de broeders van de abdij Maria Toevlucht. Maar dat heeft ook te maken met de beperkte hoeveelheden die de twee broeders produceren.
De opbrengst van het bier moet in hun levensonderhoud voorzien: "Ze leven niet om te brouwen, ze brouwen om  van te leven", zegt woordvoerster Marie-Pascale Brizion. Rijk willen ze er ook niet van worden, want dat is tegen hun religieuze gelofte.
MysterieDe broeders willen ook liever geen publiciteit en laten alle communicatie over aan de werkgroep Zundert Trappist. Ook mag er niemand in de abdij om te zien hoe het bier wordt gemaakt.
Dat maakt het mysterie rond dit trappistenbier alleen maar groter en daarmee ook de vraag.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.