Motorbond KNMV na dood Sander Reinders in Boekel: ‘Aan snelheid kleven nu eenmaal risico's’

7 juli 2014 om 15:05
nl
De motorsportbond KNMV heeft geen negatieve ervaringen met het circuit op industrieterrein De Vlonder in Boekel, waar zondag de 24-jarige Sander Reinders uit het Utrechtse Achterveld verongelukte. Dat gebeurde tijdens het open Nederlands Kampioenschap Supermoto.
Geschreven door

Reinders reed met hoge snelheid tegen een muur aan op het industrieterrein. Hij werd zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij overleed. De politie onderzoekt of de toedracht inderdaad een ongeval is.
Ook officials van de KNMV doen onderzoek naar de oorzaak. Volgens Camiel van Berkesteijn, sporttechnisch manager van de KNMV, is er echter geen aanleiding te veronderstellen dat de organisatie van het evenement nalatig is geweest. “Dit is een motorische sport, waarbij het om snelheid gaat. Daar kleven risico’s aan.”
“Wij hebben nooit negatieve ervaringen gehad met dit circuit in Boekel”, vervolgt Van Berkesteijn. “Het circuit is al jaren hetzelfde. Hoe erg het ook is, dit is gewoon een eenzijdig ongeval.”
Andere motorenBij het open NK Supermoto wordt er gereden op motoren die op crossmotoren lijken. In tegenstelling tot crossmotoren zijn deze motoren afgestemd op races op het asfalt. Ze zijn voorzien van straatbanden.
De burgemeester van Boekel, Pierre Bos, laat in een reactie weten achter organisator MAC MOVA te staan. “Ik ga uit van overmacht. MAC MOVA ken ik als een betrokken partij, die ten aanzien van de veiligheid het beste voor heeft met alle coureurs.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.