Georginio Wijnaldum: 'Wereldtitel voor Oranje op WK voetbal is zeker niet onmogelijk'

7 juli 2014 om 15:43
nl
Volgens PSV'er Georginio Wijnaldum is het zeker niet onmogelijk dat Oranje wereldkampioen wordt, maar de internationals moeten niet gaan 'zweven'.
Geschreven door

PSV’er Georginio Wijnaldum speelde tot nu toe alle wedstrijden voor Oranje op het WK voetbal. De middenvelder begon als invaller (tegen Spanje en Australië), maar heeft inmiddels een plek in de basis veroverd. Zo begon hij zowel tegen Chili, Mexico als Costa Rica vanaf de eerste minuut.
Wijnaldum geniet van het WK, zo zegt hij in het AD en maakt zich niet druk over de tegenstanders. "Ik voel dat ik helemaal geen tijd meer heb om zenuwachtig te zijn voor belangrijke wedstrijden. Ik heb maanden niet gevoetbald en wil genieten van de duels en de sfeer daaromheen. Eigenlijk voelt het net als vroeger toen ik als kleine jongen bij Sparta en Feyenoord speelde."
RugblessureDe PSV’er speelde afgelopen seizoen amper wedstrijden voor de Eindhovense club, vanwege een rugblessure. Toch werd de voetballer geselecteerd door bondscoach Louis van Gaal en heeft hij zelfs een belangrijke rol gekregen.
Komende woensdag staat voor Oranje de belangrijke halve finale tegen Argentinië op het programma. Wijnaldum: "Het maakt nu niets meer uit tegen wie wij spelen. We moeten toch iedereen pakken om wereldkampioen te worden. Nee, dat is niet onmogelijk."
'Wedstrijd voor wedstrijd bekijken'"Maar veel mensen dachten dat wij de poule niet eens zouden overleven. Nu denken diezelfde mensen dat we wel even het WK winnen. Maar ik zeg eerlijk: ik sluit het niet uit, hoor. We moeten het wedstrijd voor wedstrijd bekijken. En zoals Arjen Robben steeds tegen ons zegt: 'jongens, niet gaan zweven."
De wedstrijd tegen de Argentijnen begint woensdagavond om tien uur.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.