Video

Hondenbaasje Oudheusden woest: boete van 97 euro omdat hij geen extra poepzakje voor Sammy had

7 juli 2014 om 15:51
nl
Wim Nendels uit Oudheusden is razend over een boete die hij een paar weken geleden heeft gekregen. Hij had geen extra poepzakje bij zich voor zijn hondje Sammy, een Maltezer leeuwtje. Een buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) slingerde hem hiervoor op de bon. Schade: 97 euro.
Geschreven door

Nendels laat zijn veertienjarige Maltezer altijd in het buitengebied van Oudheusden uit. Dat had hij nu ook gedaan, zegt hij. Op de terugweg, toen de hond zijn behoefte al had gedaan en Nendels al bijna thuis was, sprak de BOA Nendels aan. Het niet bij hebben van een tweede hondenpoepzakje was voor de BOA reden hem te beboeten.
'Plezier vergaat'De man uit Oudheusden is hier zo boos over, dat hij al een paar dagen op het gemeentehuis in Vlijmen verhaal probeert te halen. "Ik vond dit een leuke, mooie groene gemeente om te wonen. Maar het plezier vergaat me snel zo", zegt Nendels, die zijn protest bij het gemeentehuis kracht bijzet met een bord.
Burgemeester Hamming zegt dat er een gesprek is geweest met de man. "Ik ga niet in op persoonlijke details, maar hij kan bezwaar indienen."  Overigens heeft de gemeente Wim Nenders aangeboden om hem daarbij te helpen.
RegelsGemeentes mogen hun eigen 'hondenbeleid' bepalen. In de gemeente Heusden ben je strafbaar als je bij een controle geen zakje of grijper bij hebt tijdens het uitlaten van je hond.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.