Video

NAC Breda gaat transfermarkt op met bijna lege portemonnee

7 juli 2014 om 16:14
nl
De selectie van NAC Breda is nog lang niet op peil. De club zal zich de komende weken op de transfermarkt roeren, maar moet dat doen met een zo goed als lege portemonnee. Een erfenis uit het verleden door het gevoerde financiële wanbeleid.
Geschreven door

Technisch directeur Graeme Rutjes wordt dagelijks door zaakwaarnemers getipt over spelers. "Het is zaak om uit te vogelen welke spelers geschikt zijn voor NAC. Wie is wel en wie is niet interessant?" De club uit Breda trok onlangs de 20-jarige Italiaanse Ghanees Kingsley Boateng aan en heeft op dit moment spelers uit Griekenland en Macedonië op proef.
Rutjes is niet bang dat er komend seizoen een vreemdelingenlegioen ontstaat. "We proberen altijd de cultuur van NAC te bewaken. Maar het belangrijkste zijn de voetballende kwaliteiten van een speler. Dat blijft het uitgangspunt."
Drost: 'Hopelijk snel op volle oorlogssterkte'Verdediger Henrico Drost hoopt dat de selectie snel op volle oorlogsterkte is. "Het zou goed zijn als we over twee of drie weken compleet zijn. Vorig seizoen kwamen we in de problemen, omdat het samenstellen van de selectie zo lang duurde."
Rutjes maakt momenteel overuren om de groep zo snel mogelijk rond te hebben. Tot en met eind augustus heeft hij echter om spelers aan te trekken. Dan is de eredivisie al een paar weken onderweg. Voor NAC begint het seizoen op zaterdag 9 augustus met een thuiswedstrijd tegen promovendus Excelsior.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.