Pechvogel Koen de Kort valt twee keer in één Tour de France-rit, maar gaat met vertrouwen verder

7 juli 2014 om 16:43 • Aangepast 21 november 2020 om 23:33
nl
Wielrenner Koen de Kort uit Liempde kwam zondag twee keer ten val tijdens de tweede etappe van de Tour de France. De coureur van Giant-Shimano liep schade aan zijn elleboog en knie op.
Profielfoto van
Geschreven door

"Dat hoort erbij", aldus De Kort. "Ik denk dat iedere wielrenner tijdens de Tour de France wel een keer bij een valpartij betrokken is. Hopelijk is dit mijn enige val. Met deze kneuzingen kan ik prima verder rijden. Ik had verwacht dat ik een hele stijve knie zou hebben, maar dat valt na een nachtje slaap eigenlijk wel mee."

Wachten op privacy instellingen...

Wederom champagne?De taak van de Brabander is tijdens de derde etappe, die eindigt in Londen, helder. Hij moet topsprinter Marcel Kittel in de laatste kilometers bijstaan er zorgen dat hij de rit wint. Dat lukte zaterdag voor de eerste keer en Giant-Shimano hoopt maandagavond opnieuw champagne te kunnen drinken.
"Als het tot een sprint komt, moeten we zorgen dat we goed anticiperen. Het is zaak niet te vroeg op kop te komen zitten. Als we daarin slagen, maken we een goede kans om de rit te kapen." Of De Kort met zijn pijntjes opnieuw top kan presteren, weet hij niet. "Dat merken we tijdens de koers wel."
Mark Cavendish uit koersDe belangrijkste concurrent van Kittel, Mark Cavendish, is niet meer in koers. De Brit kwam in de eerste rit ten val en stapte een dag later niet meer op.
Of dat het makkelijker maakt voor Giant-Shimano om dagzeges te pakken, kan De Kort niet aangeven. "Er staan vast andere sprinters op."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.