Niet veel jihadisten in Tilburg en Eindhoven, denken de burgemeesters

7 juli 2014 om 17:25
nl
In Tilburg zijn niet veel jihadisten actief. Dat heeft burgemeester Noordanus maandagmiddag gezegd in de gemeenteraadsvergadering. Hij reageerde op vragen van de Lijst Smolders Tilburg (LST). Ook in Eindhoven speelt het probleem niet, zegt burgemeester Van Gijzel als reactie op vragen van de LPF.
Geschreven door

De LST vond het vreemd dat Tilburg niet deelneemt in een overleg dinsdagavond tussen burgemeesters van verschillende grotere steden in Nederland en België. Die willen het gevaar van terugkerende jihadstrijders uit vooral Syrië bespreken.
'Valt wel mee'"In onze mooie stad is ook bekend geworden dat er jihadisten worden geronseld," zei gemeenteraadslid Cees van Dijk van de LST.
Maar volgens burgemeester Noordanus valt het ronselen voor de jihad in Tilburg wel mee. "We kennen één geval van een Marokkaans meisje dat naar een grensgebied was vertrokken om te helpen in een ziekenhuis. Mijn beeld is dat het wel meevalt."
Eindhoven: 'Geen mensen bekend'Eindhoven doet ook niet mee aan het overleg dinsdag. Volgens burgemeester Van Gijzel zijn er in Eindhoven geen mensen bekend van wie vaststaat dat ze mee hebben gedaan aan de jihad. Ook in de politieregio Oost-Brabant niet, meldt de gemeente. Wel zijn er terugkeerders met een link naar familie of vrienden in de regio.
Volgens het Algemeen Dagblad doen onder meer Den Haag, Zoetermeer, Delft, Leiden, Rotterdam, Amsterdam en Arnhem dinsdagavond mee aan het overleg.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.