Staking medewerkers Facilicom bij Philip Morris duurt voort - Omroep Brabant

Staking medewerkers Facilicom bij Philip Morris duurt voort

7 juli 2014 om 19:43
nl
De medewerkers van Facilicom in Bergen op Zoom gaan door met hun staking die afgelopen vrijdag is begonnen. De actievoerende werknemers en de vakbonden hebben dit maandag besloten.
Geschreven door

De 180 werknemers van Facilicom werken op het terrein van Philip Morris in de schoonmaak, catering en onderhoud.
Ze dreigen hun baan te verliezen door de sluiting van Philip Morris en eisen een goed sociaal plan. De laatste versie van het sociaal plan werd afgelopen donderdag afgewezen.
Staking voor lange duurVakbondsbestuurder Leen van der List van FNV-bondgenoten laakt de houding van de directie van Facilicom. “De directie lijkt de signalen van de werknemers nog steeds niet serieus te nemen.” Ook het actievoerende personeel is strijdlustig: “Zolang er geen sociaal plan is wat op onze goedkeuring kan rekenen, moet onze directie rekening houden met stakingen voor kortere en langere duur”, zo laten zij in een verklaring weten.
De bonden eisen een 'goede' ontslagvergoeding op basis van de oude kantonrechtersformule. Bovendien moet er een gedegen traject komen voor de begeleiding van werknemers naar ander werk.
Afval hoopt op Volgens de bonden wordt de staking steeds zichtbaarder in de sigarettenfabriek. Zo hoopt het afval zich op, zijn de toiletten smerig en loopt het productieproces vertraging op. Daarnaast zijn de diensten in het bedrijfsrestaurant teruggeschroefd. Eind vorige maand legden werknemers van Facilicom ook al het werk neer, nadat de onderneming niet was ingegaan op een ultimatum.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.