Snelle remise Tilburger Loek van Wely op NK schaken

7 juli 2014 om 22:53
nl
Loek van Wely heeft maandag in de tweede ronde van het NK schaken met wit snel remise gemaakt tegen Sergei Tiviakov. De Tilburgse favoriet en zijn Groningse concurrent besloten op de 23e zet al het punt te delen. Van Wely was het toernooi in Amsterdam begonnen met een zege.
Geschreven door

Wouter Spoelman boekte als enige een winstpartij, zijn tweede. Hij versloeg met zwart Dimitri Reinderman, de verrassende kampioen van vorig jaar. Anish Giri, de hoogst aangeschreven Nederlandse schaker, besloot geen gooi te doen naar de derde nationale titel in zijn carrière.
Peng& Paulet winnenBij de vrouwen herstelde Zhaoqin Peng, 13-voudig kampioene, zich van haar valse start. Ze dwong Lisa Hortensius in 26 zetten tot opgave. Anne Haast boekte haar tweede zege. Dat ging ten koste van Tea Lanchava.
Iozefina Paulet was te sterk voor de 14-jarige debutante Anna-Maja Kazarian en bezet nu de tweede plaats in de algemene rangschikking met een half punt minder dan Haast. Smaranda Padurariu bracht haar score op vijftig procent. Bianca de Jong-Muhren was, na 104 zetten, het slachtoffer.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.