Moerdijk stemt voor uitbreiding haven en industrieterrein

8 juli 2014 om 00:55
nl
Een grote meerderheid van de gemeenteraad van Moerdijk heeft maandagavond ingestemd met de uitbreiding van de haven en het industrieterrein. Inwoners van het dorp Moerdijk zijn huiverig voor de uitbreiding omdat het meer overlast met zich meebrengt.
Geschreven door

De uitbreiding gaat gepaard met maatregelen voor het dorp Moerdlijk. Zo wordt minimaal acht miljoen euro geïnvesteerd om de leefbaarheid van het dorp te garanderen en wordt de stankoverlast aangepakt. Ook stemde de gemeenteraad in met een 'vertrekregeling'. Inwoners die het dorp willen verlaten, kunnen hun huis tegen 95 procent van de taxatiewaarde aan de gemeente verkopen.
'We kunnen samen verder'Peter Stehouwer van Kernwaarde Moerdijk is trots dat ze met zijn allen tot overeenstemming zijn gekomen om de leefbaarheid van Moerdijk te vergroten. Hij is blij met de toezeggingen die maandagavond zijn gedaan door de politiek. "Ik ben trots dat we in net vier maanden tijd zo goed met elkaar door een deur kunnen en dat we deze afspraken hebben kunnen maken. We kunnen samen verder."
Ruim honderd inwoners van Moerdijk waren maandagavond aanwezig bij de raadsvergadering. Ze kwamen met oldtimer en een grote bus naar het gemeentehuis toe.  
Belangrijkste plek Rotterdam-AntwerpenVorige week ging Provinciale Staten al akkoord met de nieuwe havenstrategie. In dat plan staat dat Moerdijk zich de komende vijftien jaar moet ontwikkelen tot de belangrijkste plek in het gebied Rotterdam-Antwerpen voor duurzame logistiek, chemie en procesindustrie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.