Nacht van Chaam vraagt vijf euro entree voor voortbestaan Acht van Chaam - Omroep Brabant

Nacht van Chaam vraagt vijf euro entree voor voortbestaan Acht van Chaam

8 juli 2014 om 10:24
nl
De Nacht van Chaam, het feest vooraf aan het wielerevenement Acht van Chaam, vraagt dit jaar vijf euro entree. De inkomsten worden gebruikt om het oudste wielercriterium van Nederland, dat op de lijst van van immaterieel cultureel erfgoed staat, in stand te houden.
Geschreven door

Het gebaar van de horeca komt het Comité Acht van Chaam goed van pas. "Elk jaar stijgen de uitgaven terwijl het beschikbare budget afneemt. Op dit moment heeft de Acht nog vlees op de botten en dat willen we zo houden. Daarom blijven we zoeken naar extra financiële middelen", zegt Lisette de Jong van de sponsorcommissie.
AlcoholOok de beveiligers zien voordelen bij entreeheffing. Ze houden daardoor beter zicht op de bezoekers. Na het controleren van de legitimatie bij binnenkomst krijgt iedereen van achttien jaar en ouder een bandje om de arm zodat het horecapersoneel weet aan wie wel en geen alcohol geschonken kan worden.
De Nacht van Chaam vindt plaats in de avond en nacht van dinsdag 29 juli op woensdag 30 juli voorafgaand aan het wielerevenement Acht van Chaam.
Jaren zestigDe Nacht ontstond in de jaren zestig van de vorige eeuw doordat oud-inwoners en familieleden al de avond van te voren naar Chaam kwamen en elkaar ontmoetten in de cafés.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.