Oranje-fans halen de meest rare fratsen uit voor wereldtitel Nederlands elftal - Omroep Brabant

Oranje-fans halen de meest rare fratsen uit voor wereldtitel Nederlands elftal

8 juli 2014 om 12:07
Woensdagavond zitten er weer miljoenen mensen aan de buis gekluisterd. Klaar voor Nederland-Argentinië, de halve finale van het WK voetbal in Brazilië. De fans willen maar één ding: naar de finale! Uiteraard moeten onze elf leeuwen het doen op het veld in São Paulo. Maar ergens hopen we dat ons bijgeloof Oranje ook een beetje helpt. Voor, tijdens en na de wedstrijd doen we de meest gekke dingen.
Geschreven door

Prettig gestoord, een tikkeltje gek, of helemaal kierewiet. Je gelooft erin of niet: bijgeloof. Feit is wel dat 'we' tijdens het WK denken en hopen dat rare maniertjes werken. Tijdens het WK iedere dag hetzelfde oranje horloge dragen bijvoorbeeld. Of in de tweede helft een oranje boa omhangen. We doen alles voor het resultaat.
Gras maaienHij is gek van Oranje, maar Jeroen Eekhout uit Nederweert heeft zeker de helft van de wedstrijden van het Nederlands elftal gemist. Met opzet, dat dan weer wel. Zodra het tegenzit, zoals bij een tegengoal, grijpt de Limburger de grasmaaier en duikt z'n tuin in.
Zo ging het al een paar keer. "En het is steeds goed gekomen, dus ik blijf dit maar doen. Het is beter voor het hele land als ik niet blijf kijken." Al is van zijn gazon weinig over: het gras is gemillimeterd inmiddels.
Bijgelovige voetballersElke voetballer heeft zo zijn maniertjes om zich beter te voelen. Of anders gezegd: zekerder te voelen. Zo tikt Nigel de Jong nog even het gras aan als hij het veld betreedt.
Bastian Schweinsteiger, speler van de Duitse Mannschaft, wil altijd als laatste het veld op, net zoals hij altijd bewust als laatste uit de spelersbus komt. Het Engelse elftal had twee jaar geleden tijdens het EK het vaste ritueel dat iedere speler zijn haren deed met dezelfde gel. Om precies te zijn de Wella Shockwaves Ultra Strong Rock& Hold Gel Styler.
FinaleNederland stond drie keer in de finale: 1974, 1978 en 2010. Die WK’s begonnen allemaal op een donderdag. Alle andere WK’s begonnen op een andere dag. Dit keer begon het WK voor de vierde keer op een donderdag, dus we moeten nu gewoon voor de vierde keer de finale halen. Duimen jullie mee!
Ben jij bijgelovig?Heb jij tijdens dit WK een vast Oranje-ritueel? Laat het ons dan weten via [email protected] of laat een berichtje achter op onze Facebookpagina!  

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...