Coffeeshops Grass Company weer open, maar geen verkoop softdrugs

8 juli 2014 om 13:58
nl
Drie van de vier coffeeshops van The Grass Company in Tilburg en Den Bosch gaan dinsdag weer open na de invallen van afgelopen vrijdag. Er worden alleen nog geen softdrugs verkocht, laat een woordvoerder weten. De politie heeft namelijk de voorraden meegenomen.
Geschreven door

Een grote politiemacht viel afgelopen vrijdag binnen bij vier coffeeshops van The Grass Company in Tilburg en Den Bosch. Daarnaast werden een kantoor in Tilburg en het huis van de directeur doorzocht. Het bedrijf wordt in verband gebracht met georganiseerde criminaliteit. Een onbekend aantal betrokkenen wordt verdacht van witwassen, hennephandel, valsheid in geschrifte, corruptie en belastingfraude, maar er werd niemand aangehouden.
Justitie heeft nog niet bekendgemaakt wat de actie van vrijdag heeft opgeleverd.
GeslotenEén coffeeshop in Den Bosch werd na de invallen door burgemeester Rombouts gesloten, omdat er een te grote voorraad softdrugs werd gevonden. Hoeveel precies, is niet bekend. De maximale verkoopvoorraad van een coffeeshop is 500 gram.
De sluiting gaat vermoedelijk een halfjaar duren, meldde de burgemeester dinsdag aan de gemeenteraad. De politie controleert extra op straathandel en overlast door drukte bij de andere coffeeshops in Den Bosch.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.